Exclusieve achtdaagse fotoreis naar de Masai Mara, Kenia

(3 – 10 en 11 – 18 februari 2023, volgeboekt)

Jaaaaa, samen met Wow Safaris gaan we (Evert Doorn en Simone Janssen) op fotoreis in Kenia! Zes geweldige volle dagen fotograferen op een van de meest fantastische plekken op aarde. Savanne, hier en daar een boom en heel veel dieren. Ga je mee? 

fotoreis Kenia

Masai Mara 

In het zuidwesten van Kenia ligt het beroemde natuurreservaat: de Masai Mara. Het landschap hier is zoals veel mensen zich Afrika voorstellen: uitgestrekte graslanden met hier en daar een enkele boom, meestal een acacia. Het reservaat ligt op 1500 tot 2100 meter hoogte en is prachtig glooiend. De Mara wordt doorsneden door twee grote rivieren, de Talek en de Mara. Het is onderdeel van het Serengeti eco-systeem, wat met ruim 30.000 vierkante kilometer één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Afrika is.

Dieren

Behalve de vlaktes (plains) is er bij de rivieren veel bebossing die beschutting biedt aan de dieren. De drie grote katten (leeuw, luipaard en cheetah) zijn volop aanwezig in dit reservaat. Maar natuurlijk zijn er ook vele andere dieren als olifanten, giraffes, vele vogelsoorten (meer dan 400), andere roofdieren zoals hyena’s, servals en jakhalzen, diverse soorten antelopes en gazellen en de zwarte neushoorn. De maanden november tot en met februari zijn veel rustiger dan het drukke hoogseizoen en daarom uitermate geschikt voor fotografie. Het typische en zeer herkenbare open savanne landschap in de Mara biedt fraaie gelegenheden om zonsondergangs- en silhouet shots te maken.

Game drives

We hebben hier de beschikking over twee zeer gespecialiseerde en ervaren gidsen die ons meenemen op de reis van je leven: safari! We maken met name game drives in semi-open safari auto’s maar begeleide bush wandelingen of zelfs een ballonvaart kunnen ook deel zijn van je ervaring. De perfecte kans voor spannende ontmoetingen en geweldige fotografie!

fotoreis Kenia

Iedereen is welkom

Deze reis is voor iedereen die houdt van de natuur, het leuk vindt om foto’s te maken en het geduld heeft om rustig te observeren en te wachten op dat ene geweldige moment! Ook al is het een fotoreis, je hoeft echt geen professioneel fotograaf te zijn of een zeer ervaren safari-ganger.

We willen simpelweg dat je volledig geniet van alles dat Kenia je te bieden heeft. En we willen je volop de gelegenheid bieden om fantastische foto’s te maken, op welk niveau dan ook. Het fotograferen van wildlife vereist soms wel wat andere skills dan wat je misschien gewend bent, maar wij kunnen je daar absoluut bij helpen.

Maar let op: er is per reis slechts plaats voor 6 personen, dus twijfel niet te lang! Dit is echt een geweldig aanbod voor een supertoffe en exclusieve safari!

“Dankzij de ervaren rangers en trackers en Simone’s kennis van de bush en de dieren die er leven hebben we ontzettend veel gezien en geleerd.  Ik ben met veel fantastische foto’s thuisgekomen”. (Wim Blom)

Kalahari conservancy
Kalahari conservancy
fotoreis Kenia

een aantal van mijn ‘best of’ foto’s uit Afrika

Details

Overnachtingen 

De eerste nacht slaap je in een hotel in de buurt van het vliegveld van de hoofdstad Nairobi. Daar zullen we ook voor het eerst een ontmoeting hebben met de lokale gidsen die met ons mee gaan. De volgende ochtend vroeg rijden we dan met z’n allen met een privé transfer in ongeveer een halve dag naar de Masai Mara.

We verblijven in een kleinschalig kamp, aan de rand van Mara: Zebra Plains Mara Camp. De accommodatie bestaat uit luxe tenten, op een platform, met ieder hun eigen badkamer. Daarin heb je je eigen douche, toilet en wastafel. De tenten hebben WiFi en zijn voorzien van fijne bedden met een muskietennet.

Slapen in een tent klinkt misschien wat avontuurlijk, maar de dieren hebben er absoluut respect voor. En het is geweldig om ’s nachts in je bed te luisteren naar het geluid van de cicaden en een hyena in de verte!

Zebra Plains Camp
Zebra Plains Camp
Zebra Plains Camp

Het kamp heeft verder lounge ruimtes, een vuurplaats, een bar en er is zelfs een spa. Het wordt gerund door lokale Masai en het eten is er heerlijk. Natuurlijk is zo ver buiten de stad niet álles mogelijk qua maaltijden, maar vegetarisch of lactosevrij eten is geen probleem. En het bier is altijd koud!

Zebra Plains Camp
Zebra Plains Camp
Zebra Plains Camp

De safari-auto’s 

We gaan dagelijks twee keer op pad in het reservaat. In de vroege ochtend en in de namiddag. Daarbij maken we gebruik van half-open 4×4 safari-auto’s: de perfecte manier om dieren te zien en foto’s te maken! Er passen normaal gesproken zes mensen in zo’n auto, maar omdat we jullie graag allemaal de kans willen geven mooie foto’s te maken, zullen we nooit met meer dan vier mensen in de auto zitten. Zo heeft iedereen genoeg plaats voor zijn camera-uitrusting en kun je makkelijk aan beide kanten van de auto fotograferen. Bovendien kan ook het dak open en kun je dus ook vanuit daar aan de gang met je camera.

fotoreis Kenia

Begeleiding

Vanuit WOW Safaris gaan twee ervaren plaatselijke gidsen mee die de auto’s zullen besturen, de radio hanteren (daarmee staan we in contact met andere auto’s in het gebied) en die de eindverantwoordelijkheid hebben. Deze gidsen zijn bovendien gewend met (professionele) fotografen of film crews te werken, wat betekent dat ze weten wat de beste plekken zijn voor fotografie, en hoe je als fotograaf of filmer om wil gaan met het licht.

Daarnaast gaan wij met jullie mee als ervaren wildlife fotograaf. Dat betekent dat we je veel kunnen bijbrengen op het gebied van wildlife fotografie. Denk aan de perfecte camera instellingen (die zijn voor wildlife weer heel anders dan bijvoorbeeld voor portretfotografie of bruiloften), hoe je optimaal gebruik maakt van het licht, en hoe je met speciale technieken creatieve wildlife beelden kan maken. Dat doen we zowel onderweg tijdens de drives, als ook tussendoor in het kamp waar we je kunnen helpen met tips voor het selecteren of nabewerken van je foto’s in Lightroom.

Evert Doorn

Evert heeft in het verleden een overlandtrip van zeven maanden gemaakt van de UK naar Kaapstad en is daarna zeer regelmatig terug gegaan naar Afrika. Hij heeft ervaring als wildlife fotograaf in Zuid-Afrika, Botswana, Zambia, India en vooral Kenia. De grote katten zijn favoriet, maar ook de kleine dieren en landschappen vindt hij interessant. In Nederland is Evert al jarenlang een zeer professioneel fotograaf voor bruiloften en zakelijke opdrachten. Daarnaast is hij  docent bij de Gooische Fotoschool en vanuit die rol heeft hij dus veel ervaring met het bijbrengen van kennis. Zijn werk kun je zien op Instagram: @thewildsite

Simone Janssen

Simone heeft als (kampeer)reisbegeleider gewerkt in Zuidelijk Afrika van 2004 tot 2007. In die periode heeft ze een voltijdse cursus van een maand gedaan bij Eco Training om meer over de bush te leren, zoals over dieren, bomen, sporen en al het andere dat deel is van de grote Afrikaanse circle of life. In Nederland is Simone een zeer ervaren professioneel fotograaf, vooral voor bruiloften, maar zodra het even kan reist ze weer naar Afrika! Daarnaast heeft ze in het verleden jaren gewerkt als trainer/coach dus ook Simone kan kennis goed overbrengen. Haar werk is te vinden op Instagram: @simone_afrika

fotoreis Kenia
Kalahari conservancy
fotoreis Kenia

Uitrusting

Neem een camera mee die je goed kent. Wij raden je een groothoeklens aan om mooie landschapsfoto’s te kunnen maken en een zoomlens om dieren dichterbij te kunnen halen. Denk bijvoorbeeld aan een 400, 500 of zelfs 600 mm lens. Bean bags om je lens te ondersteunen zijn aanwezig in de auto’s. Een extender is zeker bruikbaar, alhoewel je die ’s avonds waarschijnlijk eraf wilt halen om je lens wat lichtsterker te maken. Materiaal huren is ook een optie! Als je niet zeker weet of jouw spullen toereikend zullen zijn, neem dan even contact met ons op.

fotoreis Kenia
fotoreis Kenia
fotoreis Kenia

Extra’s

We bieden deze fotoreis aan met een voorovernachting in Nairobi (de meeste vluchten vanuit Nederland komen ’s avonds laat aan) en transport van en naar het vliegveld tot in de Masai Mara. Als je je vakantie wilt uitbreiden met een bezoek aan een van de andere reservaten in Kenia, een verblijf aan de kust, of je wilt bijvoorbeeld doorvliegen naar Zuid-Afrika, dan kan dat uiteraard. Zowel in Kenia als in Zuidelijk Afrika hebben we contacten die je daarbij desgewenst kunnen helpen, maar zelf boeken kan natuurlijk ook.

Hoe ziet een safaridag eruit?

 

 • vroege wake up call net voor zonsopgang: we gaan op pad!
 • tijdens de ochtend game drive stoppen we op een veilige plek voor een bush breakfast, met koffie en thee
 • na terugkomst in kamp een uitgebreider ontbijt
 • vrije tijd om te slapen, lezen, douchen of eens op je gemak je foto’s te bekijken
 • lunch!
 • in de namiddag de tweede game drive, met eventueel een sun downer (drankje bij zonsondergang) onderweg
 • en tot slot diner en het delen van de mooiste verhalen van de dag bij het kampvuur
fotoreis Kenia

Waarom is dit specifiek een fotoreis?

 

 • we hebben ruimte in de auto’s, niemand hoeft in het midden te zitten
 • de lokale gidsen fotograferen zelf ook en kunnen daarom helpen bij het vinden van de juiste hoek of het beste licht; en natuurlijk weten zij alles over de dieren!
 • wij kunnen je als wildlife fotografen helpen bij het maken van de beste foto (en over de meeste dieren ook nog wel wat vertellen)
 • er is geen haast om het volgende dier te vinden en een lijstje af te vinken; we maken foto’s zolang we willen en niemand vraagt ‘ben je al klaar?’
 • terug in het kamp is er alle tijd om foto’s te bekijken en te editen, van elkaar te leren en urenlang over fotografie te praten!
Kalahari conservancy
Kalahari conservancy
Kalahari conservancy

Data en kosten

Reisdata: beide reizen zijn op dit moment volgeboekt, er volgen snel nieuwe data!

Kosten: volgt met de nieuwe data

De totale kosten zijn op basis van een tweepersoonstent, met een aanbetaling van 20% bij boeking. Wil je liever geen tent delen? Dat kan natuurlijk ook. Je betaalt dan een bedrag extra. De betaling en prijs is in US dollars omdat je rechtstreeks boekt bij WOW safaris en dat is gevestigd in Kenia.

Indeling:

Dag 1: aankomst in Nairobi bij Four Points Sheraton hotel, eerste meeting
Dag 2: vroege transfer van Nairobi naar Zebra Plains Mara Camp, avond game drive
Dag 3: overnachting Zebra Plains, twee game drives
Dag 4: overnachting Zebra Plains, twee game drives
Dag 5: overnachting Zebra Plains, twee game drives
Dag 6: overnachting Zebra Plains, twee game drives
Dag 7: overnachting Zebra Plains, twee game drives
Dag 8: ochtend game drive, daarna transfer naar Nairobi, aankomst late namiddag

Wat is inbegrepen?

 • transfer op dag 1 van het vliegveld naar het hotel
 • 1 overnachting in Nairobi in het Four Points Sheraton hotel
 • transfer van en naar de Masai Mara (ongeveer 275 km enkele reis) met onze eigen auto’s
 • 6 overnachtingen bij Zebra Plains Mara Camp
 • alle game drives met exclusieve auto’s (max 4 mensen per auto) en elk een gekwalificeerde gids en fotograaf
 • toegangskosten Masai Mara (conservation levy)
 • alle maaltijden (behalve lunch en diner op dag 1 (vliegreis) en diner op dag 8)
 • koffie, thee en water

Wat is niet inbegrepen?

 • je vlucht van en naar Kenia
 • je visum voor Kenia (USD 51)
 • eventuele reisvaccinaties
 • frisdrank en alcoholische drankjes
 • fooi en souvenirs
Kalahari conservancy
fotoreis Kenia
fotoreis Kenia

Boekingen

Je boekt rechtstreeks bij WOW Safaris. De eerste aanbetaling moet binnen zes weken na de boeking binnen zijn om je plaats te bevestigen. Het resterende deel dient 90 dagen voor aanvang te zijn voldaan. Je wordt geacht zelf je eigen reis- en annuleringsverzekering te regelen. De reis gaat door bij minimaal vijf deelnemers.

Een safari is een bijzondere reis en we bieden je de mogelijkheid om mee te gaan op een heel exclusieve fotoreis in Kenia. Je zal zeker niet teleurgesteld worden. Denk niet te lang na, ga gewoon mee en vul dat boekingsformulier in!

Heb je toch eerst nog wat vragen? Gebruik dan ons contactformulier.

Boekingsformulier

fotoreis Kenia